4 tärkeintä asiaa sopivan webhotellin valintaan WordPress -verkkosivuille

WordPress-julkaisujärjestelmällä tehty verkkosivusto tarvitsee erillisen webhotellin, jotta se saadaan nettiin. Webhotelleissa on eroja ominaisuuksissa, käytettävyydessä, levytilan koossa sekä nopeudessa. Alla vinkit siihen, kuinka valitset sopivan webhotellin WordPress-sivuillesi.

1. Valitse webhotelli SSL-salauksella

SSL-salaus tai https-suojaus, miksi sitä nyt haluaa kutsua. SSL salaa sivuston sekä sivuston vierailijan selaimen välisen yhteyden, josta merkkinä lukon kuva selaimen osoiterivillä.

Sivusto ilman SSL-suojausta vaikuttaa nykypäivänä vähemmän laadukkaalta, sillä jotkin selaimet jopa ilmoittavan sivuston olevan ei-turvallinen. Lisäksi verkkokaupassa on käytännössä välttämätöntä olla https-suojaus.

Useampaan webhotelliin kuuluu ilmainen SSL, joten suosittelisin suoraan hankkimaan wenhotellin johon se sisältyy. Jotkin palveluntarjoajat tarjoavat ainoastaan maksullista SSL:ää, joka saattaa maksaa enemmän kuin kunnollinen webhotelli ilmaisella SSL-suojauksella.

2. Valitse webhotelli, jossa on riittävästi levytilaa

Webhotellin levytila ilmoitetaan gigatavuina, jonka lyhenteenä on Gt tai lontoonkielessä Gb. Webhotelleja löytyy alle 1 gigatavun kokoisista jopa sataan gigatavuun (100Gt).

Itse WordPress vie palvelimelta vähimmillään alle 100 megatavua, eli 0,1 gigaa. Teksti on kevyttä, mutta kuvat vievät huomattavasti enemmän tilaa. Tämän takia isompi verkkokauppa saattaa vaatia 10 tai 20 gigaa levytilaa.

Sähköpostin vaatima tila on otettava myös huomioon. Jokaiselle yrityksen domainille luotavalle sähköpostitilille on hyvä varata vähintään 1 gigatavu levytilaa, jolla nyt pärjää pienemmällä käytöllä.

3. Webhotelli nykyaikaisella hallintapanelilla

Webhotellia tarvitsee hallita ihan niin kuin verkkosivujasikin, joten nykyaikainen ja helppokäyttöinen hallintapaneli on paikallaan. Yleisimmin tunnettu CPanel esimerkiksi tarjoaa toimivan käyttöliittymän webhotellin hallintaan. Näin verkkosivustosi varmuuskopioita, sähköposteja sekä muita härpättimiä on on helppo pyöritellä.

4. Webhotelli palveluntarjoajalta, jolla on hyvä asiakaspalvelu

Jos jotain sattuu menemään WordPress-sivustollasi tai sivustosi webhotellissa joku kaunis päivä pieleen, asiakaspalvelu on hyvä olla nopeasti saavutettavissa. Yleisesti ottaen suosittelemme käyttämään kotimaisia webhotelleja, sillä hinnat ovat varsin kohtuullisia sekä palvelimet raksuttavat lähiympäristössä.

 

Webhotellisuosituksemme

Suosittelemme varauksetta Domainhotellin ja Zonerin palveluja. Katso alta sopiva webhotelli WordPress-sivustollesi, ja tilaa suoraan palveluntarjoajalta.